Siemen Van Gucht

Siemen Van Gucht begon zijn muzikale studies op 6-jarige leeftijd aan de Muziekacademie van Brasschaat. Hier volgde hij eerst viool bij Anne Rasson waarna hij op latere leeftijd overschakelde op percussie bij Walter Mertens en piano bij Stéphane Vande Ginste aan de Muziekacademie van Schoten.
In de zomer van 2009 woonde Siemen de" International Marimba Academy" van Ludwig Albert bij en besliste hierna om bij marimbavirtuoos Ludwig Albert, Chin Cheng Lin en Leo Ouderits les te volgen op het Conservatorium van Antwerpen. In ditzelfde jaar werd Siemen ook Laureaat van de Belfius Classics competitie. Tijdens zijn opleiding volgde Siemen masterclasses bij o.a Mark Ford, Igor Lesnik, David Friedman, Daniella Ganeva, Naoko Takada,...
In 2015 behaalde Siemen met grote onderscheiding, en als eerste Belg, een master in de marimba.Momenteel is Siemen actief bij interdisciplinaire projecten, zoals het "ULEVEL", maakt hij deel uit van de "Belgian marimba group", is percussionist bij de etnische groep "fanfaar fatal" en is hij actief als freelance muzikant.